Pohanka je lehce stravitelná, bezlepková potravina. Je ceněna pro svůj zdroj specificky účinných látek, které příznivě působí na trávicí trakt, játra i kardiovaskulární systém. Tato velmi prospěšná dietní obilovina, organismu poskytuje významný zdroj vlákniny, vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin obsahující aminokyseliny: lyzin, metionin, tryptofan, ze stopových prvků železo, draslík, fosfor, měď, selen a mangan. Z vitaminů jsou zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, vitamin E a C.
Velmi důležitým vitaminem v pohance je cholin, který se podílí na regeneraci jaterních buněk. Ze zdravotního hlediska je také zajímavý vysoký obsah více nenasycených mastných kyselin, esenciální kyselina linolová (37 - 48 % ) a kyselina linoleová (1,9 - 2,8 %). Nejdůležitější látkou, kterou pohanka obsahuje je Rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje cévní systém. Rutin patří do skupiny bioflavonoidů, rostlinných antioxidantů, které působí společně s vitaminem C, na obranyschopnost organismu, posílení cévních stěn a pružnost krevních vlásečnic.
Předností této hydrotermizované přílohy je vysoká nutriční hodnota, lehká stravitelnost, obsah vlákniny, vitamínů a minerálů.
Dromy hydrotermizovaná pohanková příloha - složení:
pohankové vločky, mrkev, pastinák, celer, pór, hrachové vločky, petržel, špenát.
Balení: 1000 g = ± 4,5 kg hotové přílohy.