Rýže má vysokou nutriční hodnotu i obsah komplexních sacharidů, jak škrob, tak vlákninu. Ve srovnání s jinými druhy obilí jsou považovány za jednu z nejkvalitnějších příloh, obsahující osm esenciálních aminokyselin, které jsou nezbytnou stavební jednotkou pro svaly, dále minerály vápník a fosfor, vlákninu, vitaminy skupiny B.
Vláknina obsažená hlavně v neloupané rýži významně ovlivňuje funkci střev. Nerozpustná vláknina, která se nerozpouští, optimalizuje objem stolice, pomáhá při zácpě i průjmových onemocnění. Komplexní sacharidy se tráví pomalu. Tělo je dokáže využít uvolněnou energii po mnohem delší dobu. Vločky jsou vhodné jako dietní příloha při léčbě zažívacích obtíží, od poruch trávení až po divertikulitidu - zánětlivé onemocnění střev, nezpůsobují plynatost, jsou lehce stravitelné.
Dromy hydrotermizovaná rýžová příloha - složení:
rýžové vločky, mrkev, pastinák, celer, červená řepa, pór, petržel, špenát.
Balení: 1000 g = ± 7,5 kg hotové přílohy