O Cordycepsu
Cordyceps (housenice čínská, Cordyceps sinensis) roste v nadmořských výškách nad 3500 metrů, zejména v Tibetu.
Houba se sbírá od dubna do srpna, ale kvůli klesajícímu výskytu ve volné přírodě je nyní velmi vzácná.
Během posledních 25 let poklesl její výskyt o 90 %, což zvýšilo její hodnotu na trhu. Nejlepší Cordyceps pochází z Tibetské náhorní plošiny a může stát až 100 USD za čtyři kusy, což odpovídá přibližně 500 Kč za 0,5 gramu.
Cordyceps je v tradiční čínské a tibetské medicíně ceněn po staletí. Starodávné příběhy vyprávějí o pastevcích yaků, kteří si všimli, že zvířata, která spásala Cordyceps, byla silnější, zdravější a potentnější.
V tradiční čínské medicíně posiluje Yang a esenci Ledvin a Yin Plic. Ledviny jsou považovány za zdroj veškeré energie, proto je i Cordyceps. Cordyceps podporuje reprodukci a libido, a je výborným adaptogenem, který pomáhá tělu přizpůsobit se měnícímu prostředí a udržovat harmonii.
Náš Cordyceps je pěstován na živném roztoku, jehož základem je třtinový cukr a drcené fazole, což zajišťuje nejvyšší kvalitu a čistotu. Výsledkem je mycelium Cordycepsu, které je bohaté na betaglukany, minerály, stopové prvky a vitamíny, a je silným přírodním lékem pro podporu zdraví a vitality.
Více o Cordycepsu se dozvíte zde.