Složení: Sušené jehněčí maso
Analytické složky: Hrubý protein 47 %, Hrubé oleje a tuky 22 %, Hrubá vláknina 0,6 %, Hrubý popel 13,3 %
MOŽNO ZAHRNOUT DO VÝŽIVOVÉ METODY BARF.
VOŇAVÉ A ZDRAVÉ MASO je šetrně sušené vzduchem a díky tomu si zachovává všechny důležité proteiny, vitamíny, živiny a enzymy v neporušené přírodní podobě.
- hypo-alergenní
- šetrně sušené
- bez lepkové
- v potravinářské kvalitě
- bohaté na vysoce kvalitní bílkoviny
- bez konzervantů, barviv a chemických ochucovadel
DŮLEŽITÁ INFORMACE: tyto masové proužky neobsahují glycerin, škrob ani sorbitol.
Vyhýbejte se pamlskům obsahujícím sorbitol (E420) a glycerin (E422). Jedná se o látky, které jsou v potravinářském a krmivářském průmyslu hojně využívány. Glycerin je dokonce považován za slabě jedovatý. Obzvlášť v případě glycerinu buďte velice opatrní i při malých dávkách u psů, jež trpí kvasinkovými infekcemi! A těch bohužel dnes není málo…Zvláště obezřetní buďte k rádoby masovým pamlskům z Asie, mají krásné tvary i barvy a jsou velmi levné. Ale i naprostému laikovi musí být jasné, že takto sušené maso nemůže nikdy vypadat
MOŽNÁ BY VÁS MOHLO ZAJÍMAT :
Plátky sušeného masa mají tmavší barvu , přirozenou a jemnou, masitou vůni po surovině . Čistě přírodní neupravované maso sušením na povrchu ztmavne, což je dáno vysušením zbytků krve v surovině, která obsahuje hemoglobin . Ten má v suchém stavu černou barvu. Do některých sušených mas se přidávají škodlivá barviva, aby imitovali barvu syrového masa. Není možné vyrobit přírodní cestou pamlsek bez chemie vždy ve stejném barevném odstínu. Záleží na základní surovině - ta přece také nemůže být stále stejná (tím je myšleno pokaždé ze stejného kusu zvířete).
Sušené maso bez škodlivých změkčovadel je vždy tvrdší, což je velmi příznivé pro odstraňování zubního plaku.
Kousáním pejsek posiluje dásně.
Pro menší plemena psů, nebo seniory s horšími zuby, je lepší sušené maso namočit do teplé vody, či vývaru. Po nasáknutí se pejskům snadněji rozkouše a jeho hmotnost se částečně přiblíží k syrovému masu.
Baleno v praktickém sáčku se zipem, po otevření lze znovu uzavřít a maso tak vydrží déle čerstvé.